Прес-центр26 жовтня 2017, 15:10

Відбулось чергове засідання Обласного комітету доступності

 

25 жовтня 2017 року проведено чергове засідання Обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (далі – Комітет), на якому були розглянуті  питання доступності до об’єктів освіти, охорони здоров’я та інш..

З доповіддю щодо забезпечення впровадження Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю  на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина», виступив заступник голови Комітету Івасішин М.Д.

На Комітеті  заслухали доповідь  представника Департаменту освіти і науки  облдержадміністрації про виконання протокольних доручень голови облдержадміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації за підсумками зустрічі з громадськими організаціями від 11 серпня 2017 року  про виконання доручення Кабінету Міністрів України до листа Виконавчого комітету Національної ради реформ від 25.09.2017 № 2017-09/168 та пункту 6 Протоколу засідання обласного комітету доступності від 09.06.2017 щодо створення умов для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до першого поверху кожного загальноосвітнього навчального закладу, в першу чергу до опорних шкіл області.

Також були  розглянуті підсумки роботи місцевих комітетів доступності м. Лисичанська та Сватівського району.

Про стан доступності об’єктів охорони здоров’я для осіб з інвалідністю  та виконання протокольних доручень  засідання обласного комітету від 09.06.2017 року виступив Директор Департаменту охорони здоровʼя облдержадміністрації Шкорубський В.Я.  

Засідання пройшло під головуванням в.о начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Івасішина М.Д. -  заступника голови обласного комітету доступності.

В роботі комітету прийняли участь члени Сєвєродонецької територіальної первинної організації Українського товариства сліпих, Злиднєва В.І. – голова Сєвєродонецького міського товариства інвалідів «Надія»,  Надулічний М.П. – радник голови облдержадміністрації, представники Сватівської райдержадміністрації та Лисичанської міської ради, представники Департаментів та управлінь Луганської облдержадміністрації. Також були присутні члени обласного комітету забезпечення доступності.