Прес-центр19 грудня 2018, 15:12

Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради

Сьогодні 19 грудня 2018 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі - Рада).

В засіданні Ради прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, члени архітектурно-містобудівної ради, представники замовників містобудівної документації, автори проектів ТОВ «Рубіжбудпроект» та ПП Чуприна Т.І., а також архітектори міст і районів області, представники управлінь та департаментів облдержадміністрації.

На засіданні були розглянуті три детальні плани міста Старобільськ «Детальний план території обмеженої вул. Айдарська – вул. Велика Садова, та вул. Центральна –     вул. Слобожанська в м. Старобільськ, Луганської області», «Детальний план території м. Старобільськ обмеженої вул. Кобиляцької, вул. Шевченко та вул. Андрющенко», «Детальний план території в  м. Старобільськ – район вул. Харківська, Луганської області» розробленого ПП Чуприна Т.І.

Містобудівна документація була представлена архітектором проекту Костюшко Юлією.

Детальні плани були розроблені з метою: уточнення архітектурно-планувальної структури  положень генерального плану, червоних ліній вулиць і доріг, ділянок громадських будівель, транспортного обслуговування, інженерного обладнання, благоустрою, інженерної підготовки території, яка підлягає детальному плануванню, а також функціональне зонування території та уточнення цільового призначення земельних ділянок.

При обговоренні проектів було рекомендовано взяти до уваги, що місто Старобільськ включене до Списку історичних населених місць України та потребує розроблення історико—архітектурного опорного плану, в якому треба зазначити інформацію про об’єкти культурної спадщини та їх охоронні зони. Тільки після розробки історико—архітектурного опорного плану міста Старобільськ в подальшому можливе затвердження цих детальних планів.

Також на засіданні Ради було презентовано детальний план території частини села Велика Чернігівка Станично-Луганського району розробленого  ТОВ «Рубіжбудпроект».

Проект представив головний архітектор проекту Волошин Микола.

Даний детальний план території розроблений для уточнення проекту плану-вання та забудови с.Велика Чернігівка Станично-Луганського району Луганської області під розміщення медичної амбулаторії, яка буде обслуговувати три населених пункти Станично-Луганського району Луганської області.

Архітектурно-містобудівною радою при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації прийнято рішення рекомендувати містобудівну документацію до затвердження після усунення зауважень.