Прес-центр10 червня 2008, 13:06

Cемінар

29.05.2008 року о 10.00 у приміщенні Державного архіву Луганської області за адресою вул. Совєтська, 85,м. Луганськ відбувся семінар „Основні правила роботи архівних підрозділів, діловодних служб та експертних комісій місцевих органів державної влади - джерел формування НАФ, які передають документи до Державного архіву Луганської області”.
Підвищення кваліфікації осіб, відповідальних за архівні підрозділи, діловодні служби та роботу експертних комісій було розраховано на подальше вивчення основ законодавчої, нормативно-правової бази з питань архівної справи, удосконалення їх теоретичних та практичних знань та навичок.
Програма семінару побудована згідно пропозицій організаційного комітету. Таким чином учасники семінару мали можливість отримати відповіді на всі питання, що виникають під час їх роботи, основні з яких:
 
1. Робота експертних комісій на підприємствах, в установах, організаціях. Складання паспорту архівного підрозділу установи, організації, підприємства.
 
2. Вимоги щодо розробки зведеної номенклатури справ на підприємствах, в установах, організаціях.
 
3. Передавання справ зі структурних підрозділів на відомче зберігання до архівного підрозділу установи. Складання облікових документів.
 
4. Відповідальність за порушення законодавства про Національний архівний фонд та архівні установи.
 
Лекції та практичні заняття проводилися співробітниками відділу формування НАФ та діловодства Держархіву Луганської області.