Прес-центр31 жовтня 2017, 12:10

6-го листопада — засідання Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватись кошти

6-го листопада о 15:00 у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України під головуванням заступника Міністра Льва Парцхаладзе відбудеться засідання Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватись кошти.

Законом України від 13.07.2017 № 2137-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачено фінансування за бюджетною програмою за КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в обсязі 30,0 млн гривень, головним розпорядником якої є Мінрегіон.

На сьогодні до Мінрегіону від забудовників (замовників, управителів, продавців) надходять документи, оформлені в установленому порядку, щодо об’єктів житлового будівництва з метою включення останніх до переліку об’єктів, на добудову (будівництво) яких або придбання житла в яких можуть спрямовуватися кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла».

Ураховуючи, що Мінрегіоном готується проведення Міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва, на добудову (будівництво) яких або придбання в яких можуть спрямовуватися кошти, відповідні документи від забудовників (замовників, управителів, продавців) приймаються Мінрегіоном до 16 год. 00 хв. 02.11.2017 року.

Порядок надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 140 від 11.02.2009, яким визначено, зокрема, механізм розгляду пропозицій від забудовників.

У Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 № 193, наведено, як розраховується гранична вартість 1 кв.м. загальної площі таких житлових об’єктів.

Телефон для довідок: (044) 284-06-88 (Ковальчук Ірина Миколаївна).