Прес-центр21 серпня 2017, 10:08

Держмолодьжитло співпрацюватиме з організаціями вимушених переселенців

19 серпня у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву відбулося підписання Меморандуму про співпрацю Держмолодьжитла з 10 громадськими організаціями, які представляють інтереси внутрішньо переміщених осіб.

Метою Меморандуму є співпраця сторін для захисту житлових прав внутрішніх переселенців, запровадження інноваційних механізмів вирішення житлових проблем ВПО.

«Сьогоднішня зустріч є черговим підтвердженням прагнення Фонду до відкритості і прозорості у своїй роботі», — наголосив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

Він зазначив, що скоординована діяльність Держмолодьжитла, Мінрегіону і Уряду спрямована на усунення бюрократичних перепон, які сьогодні заважають активній участі переселенців та інших громадян у житлових програмах. З цією метою підготовлено зміни до законодавства, які найближчим часом будуть передані на розгляд Кабінету Міністрів.

Одночасно Держмолодьжитло проводить роботу з органами влади щодо передбачення у державному бюджеті наступного року видатків на житлові програми для низки категорій українців, додав Сергій Комнатний.

Підписи під Меморандумом поставили керівники Держмолодьжитла і представники громадських організацій: «Всеукраїнського об’єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім’я», «Об’єднання переселенців «Спільна справа», Дніпропетровського обласного об’єднання «Сила майбутнього», ГО «Громадські ініціативи «Альянс», «Закарпаття – Донбас», «Союзу переселенців «Мир на долоні», «Об’єднання вимушених переселенців міста Ковеля «Єдність», Всеукраїнського об’єднання «Українці Донбасу і Криму»,  Благодійного фонду «Інститут благодійності» та Об’єднання вимушених переселенців Донбасу «Добротвор».

Після підписання Меморандуму представники громадськості жваво поспілкувалися з керівництвом Фонду, розповіли про соціально значущі проекти, які вони реалізовують у регіонах нашої країни, та висловили побажання щодо напрямків подальшої співпраці з Держмолодьжитлом.

Прес-служба Держмолодьжитла