Прес-центр8 листопада 2017, 09:11

Мінрегіон продовжив прийом заявок від забудовників на програму «Доступне житло» до 22 листопада

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжено прийом заявок від представників будівельних компаній та організацій на участь у програмі «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» до 22 листопада 2017 року.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні міжвідомчої комісії з розгляду пропозицій щодо формування переліку об’єктів житлового будівництва на їх добудову (будівництво) за цією програмою.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«Для того, щоб бюджетна програма «Доступне житло» запрацювала, нам потрібно сформувати перелік об’єктів, квартири в яких в подальшому зможуть придбати громадяни за державної підтримки. Наразі до комісії було подано усього 58 об’єктів. Тобто з переважної більшості регіонів це було всього 1-2 пропозиції. Комісія прийняла рішення продовжити прийом заявок ще до 22 листопада 2017 року. Тому дуже прошу забудовників активізувати цю роботу», — написав він.

За словами Парцхаладзе, пріоритет матимуть об’єкти з найвищим ступенем готовності та передбаченими заходами з енергоефективності.

Заявки приймаються за адресою Мінрегіону (01601, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 9).

Контактна особа: Ревуцька Анастасія (044) 284-06-96, RevutskaAO@minregion.gov.ua).

Детальніше тут: https://www.molod-kredit.gov.ua/pres-tsentr/novyny/uvaha-vidbir-zhytlovy....

Нагадаємо, Законом України від 13.07.2017 № 2137-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» передбачено фінансування за бюджетною програмою за КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в обсязі 30,0 млн гривень, головним розпорядником якої є Мінрегіон. За цією програмою держпідтримка для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб складає 50%, для інших громадян, які потребують поліпшення житлових умов – 30%.