Прес-центр21 серпня 2017, 10:08

Темпи будівництва житла не відповідають потребам у соціальних об’єктах, — Зубко

Якщо ми кажемо про чергу в дитячі садочки в 65 тисяч по країні, то сума, яка необхідна на подолання проблеми і реалізацію будівництва складає 15 млрд гривень. Про це заявив на засіданні Уряду Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи питання дошкільної освіти.

«Якщо проаналізувати, де потрібно будувати садочки, то найбільша черга у дитсадки сьогодні є саме в обласних центрах. У Львові черга складає 2 800, в Одесі – 6 500. Якщо ми подивимося на бюджети розвитку цих міст, які за 7 місяців 2017 року збільшилися на 22 млрд гривень, то виникає питання саме пріоритетів місцевого самоврядування», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр окремо зупинився і на питанні виділення коштів з ДФРР. «З 3,5 млрд гривень ДФРР передбачено фінансування 243 об’єктів освітньої сфери. Вирішити питання з чергами в дитячі садочки можна за 3 роки, будівництво яких продемонструє нову якість об’єктів дошкільної освіти. Сьогодні темпи будівництва житла не відповідають потребам у соціальних об’єктах. Якщо проаналізувати скільки вводиться в експлуатацію квадратних метрів (а за 2017 рік – збільшення на 17% житлового будівництва) і кількість збудованих дошкільних закладів, до ми побачимо цілісну картину, в першу чергу по всім обласним центрам», — підкреслив Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України