Прес-центр6 листопада 2015, 09:11

У Сватовому почалися відновлювальні роботи

У постраждалому від вибухів та пожежі на військових складах Сватовому почалися відновлювальні роботи. Ремонтні бригади вже працюють у школах і одному з багатоквартирних будинків. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Він відзначив, що зараз у місті працюють дефектні групи і будівельні бригади. До них приєднаються будівельні бригади із Києва та Харкова.

Наразі у Сватовому потребують відновлення 59 будинків, у 19 із них потрібен ремонт шиферної скатної крівлі.

«Є необхідність у проведенні будівельних робіт із заміни скла у вікнах, деформованих віконних блоків, дверей, у тому числі міжкімнатних. Два багатоквартирні будинки отримали локальні ушкодження зовнішніх огорож через пряме ураження боєприпасами. В багатьох будинках утворилися тріщини у зовнішніх та внутрішніх огороджувальних конструкціях», - розказав Геннадій Зубко.

«Крім того, пошкоджені 600 індивідуальних будинків садибного типу. У тому числі один приватний будинок знищений вщент, два приватні житлові будинки зазнали ушкоджень більше ніж на 70%», - додав Віце-прем'єр-міністр України.

За його словами, також пошкоджена школа мистецтв, будівлі управління пенсійного фонду і міської ради, гімназія, три загальноосвітні школи, центр розвитку дитини, школа-інтернат для дітей із вадами слуху, три дитячих дошкільних заклади, будинок для літніх людей, центр первинної медико-соціальної допомоги.

Вчора Геннадій Зубко повідомив, що у місті повністю відновлено всі системи водопостачання та водовідведення, газозабезпечення, електропостачання, теплопостачання і зв'язку.

Нагадаємо, вибухи та пожежа на військових складах у місті Сватове Луганської області сталися 29 жовтня 2015 року. До Сватова була направлена експертна група для оцінки збитків, нанесених внаслідок надзвичайної ситуації.

Задачами цієї групи є складення дефектних актів, визначення стану пошкоджень будівель у місті, складення кошторису, а також визначення суми, яку буде виділено із резервного фонду державного бюджету на відшкодування завданих збитків в результаті вибухів та пожежі на військових складах.

                                                                                                                                                              За матеріалами прес-служби Віце-прем`єр-міністра України