Прес-центр20 червня 2008, 13:06

Командно-штабне навчання органів територіальної підсистеми цивільного захисту області на тему: «Дії органів управління територіальної підсистеми цивільного захисту при виникненні аварії на залізничному транспорті з викидом небезпечних хімічних речовин"

     Згідно з Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області у 2008 році 19 червня 2008 року під керівництвом заступника обласної держадміністрації Запорожцеві М.В. було проведено командно-штабне навчання органів територіальної підсистеми цивільного захисту області на тему: «Дії органів управління територіальної підсистеми цивільного захисту при виникненні аварії на залізничному транспорті з викидом (виливом) небезпечних хімічних речовин».
     Основною метою навчання була перевірка готовності органів управління, сил та засобів цивільного захисту (далі – ЦЗ) області до дій за призначенням при загрозі і виникненні аварії на залізничному транспорті з викидом (виливом) небезпечних хімічних речовин (аміак), далі – аварія, а також вдосконалення практичних навичок керівного та командно-начальницького складу області, спеціалізованих служб ЦЗ області, управління з питань надзвичайних ситуацій (далі – НС) облдержадміністрації у керівництві силами та засобами ЦЗ при виконанні завдань під час виникнення аварії; відпрацювання питань взаємодії органів управління, сил та засобів ЦЗ області при виникненні аварії.
     До тренування залучалися управління з питань НС облдержадміністрації, Головне управління МНС України в Луганській області, комісія з питань ТЕБ та НС області, служби ЦЗ області, керівництво Попаснянської райдержадміністрації та Луганської дирекції залізничних перевезень Донецької залізниці.
     Командно-штабне навчання проводилося в один етап з 08.00 до 16.00 19.06.2008 – приведення органів управління та сил ЦЗ області у режим діяльності в надзвичайній ситуації. Виконання заходів, визначених цим режимом діяльності, під час аварії.
Мета командно-штабного навчання була досягнута. Учасники навчання здобули відповідний досвід з організації роботи щодо ліквідації аварії на залізниці пов’язаної з виливом небезпечних хімічних речовин.