Прес-центр12 червня 2018, 08:06

Лісові пожежі

УВАГА! ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ.

 

Серйозну небезпеку на території області становлять лісові та степові пожежі. Щорічно вони завдають нашій країні колосальні збитки: незчисленні матеріальні, моральні та екологічні втрати.

До 90 відсотків таких пожеж виникає через порушення населенням правил пожежної безпеки при поводженні з вогнем у місцях праці і відпочинку, а також у результаті використання в лісі несправної техніки.

Прийдешні святкові та вихідні дні настроюють багатьох людей на відпочинок на природі.

 

У лісі категорично забороняється:

 

розводити багаття, кидати непотухлі сірники чи недопалки цигарок, залишати скляні предмети або промаслені (просякнуті легкозаймистими речовинами) ганчірки на поверхні грунту,  заправляти пальним паливні баки при працюючому двигуні, використовувати машини з несправною системою живлення, палити і користуватися вогнем поблизу машин. Не можна підпалювати сухе листя і траву, спалювати папір і побутове сміття.

 

При виникненні загоряння у лісі:

 

негайно повідомте найближчі лісництво або пожежну частину (телефон “101”). Не гаючи часу, спробуйте загасити вогонь підручними засобами (водою, піском, землею; полум'я  також можна збити за допомогою верхнього одягу, цупкої тканини, віника з гілля із листям), якщо ви на транспорті - скористайтеся вогнегасником із автомобіля.

Пожежу в лісі краще попередити, ніж боротися з нею. На підставі чинного законодавства за порушення правил протипожежної безпеки в лісах установлені значні штрафи, а в залежності від наслідків – і кримінальна відповідальність.

Суворе дотримання правил пожежної безпеки – непорушний закон поведінки кожного в лісі і гарантія збереження одного з головних багатств природи – лісу, важливого фактора здорового довкілля. Пам’ятайте про  це!