Прес-центр15 лютого 2008, 10:02

Спільне тренування органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області щодо виконання завдань з організації безпечного пропуску весняного льодоходу та повені

    14 лютого 2008 року з 07.00 до 17.00 в області пройшло спільне тренування органів управління та сил територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області щодо виконання завдань з організації безпечного пропуску весняного льодоходу та повені під керівництвом заступника голови облдержадміністрації, голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорожцева М.В.
    Мета заходу – перевірка готовності, вдосконалення практичних навичок, відпрацювання питань взаємодії органів управління, сил та засобів цивільного захисту області, міст і районів до дій за призначенням при загрозі та виникненні повені на території області.
    До тренування залучалися: міські голови, голови райдержадміністрацій, управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрацій, відділи (фахівці) з питань надзвичайних ситуацій органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, Головне управління МНС України в Луганській області та його структурні підрозділи у містах і районах, обласна, міські та районні евакокомісії і комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, спеціалізовані служби цивільного захисту області, міст і районів.
    Під час тренування було досліджено питання взаємодії органів управління цивільного захисту всіх рівнів при загрозі та виникненні повені.
    Наприкінці заходу було визначено, що мета тренування досягнута. Фахівці набули певний досвід з організації роботи щодо підготовки до пропуску весняного паводку та захисту населення і території від його руйнівних наслідків.