Прес-центр6 квітня 2018, 10:04

Стан піддтопленя в області

 

 Станом на 18.00 05.04.2018 року  в області залишається 14 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Обстановка по районам:

У Новопсковському районі у с. Павленково по вул. Мира підтоплено чотири будинка. Рівень води до 20 см.  Рівень води вище мостів у с. Лисогорівка на 175см., с. Закотне на 180см., с. Осинове рівень річки піднявся на 250см., у с. Танюшівка на101см. Внаслідок затоплення мости для проїзду закриті. Населення перевозиться через річку лодками. 

       У Старобільському районі  рівень води в річці Айдар становить 5,39 м. На території району налічується шість низководних мостів які на даний час є затопленими. У с. Хворостянівка міст затоплений на 231 см, у с. Титарівка міст затоплений на 201 см, у с. Новоселівка міст затоплений на 181 см, у с. Балакирівка міст затоплений на 138 см, у с. Проказино міст затоплений на 151 см, у с. Бутківка міст підтоплений на 101 см. Затоплені мости для легкового та вантажного транспорту закриті та проїзд неможливий, на них встановлені покажчики рівня води для координації руху транспорту та знаки попередження. При випадку неможливості проїзду по затопленим мостам організований об’їзний шлях через село Підгорівка. Житловий сектор на разі не підтоплений, звернень про підтоплення від населення не надходило. Струмки на данний момент прохідні та рівень води нижче заплавів;

У Новоайдарському районі смт. Новоайдар міст затопило на 20см.; у с. Петренково міст затопило на 15 см.; у с. Співаковка під’їзд перед мостом  затопило на  10 см.  Будинки не підтоплені.

У Біловодському районі вода на мостах зійшла.

У Сватівському районі затоплен міст у с. Мілуватка, рівень води перевищує міст на 45см. Інформації щодо підтоплення від населення не надходило.

Ситуація по затопленням, знаходиться під контролем служб ДП «Луганський автодор», місцевих органів влади, Національної поліції, чергової служби управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації та  Головного управління ДСНС України в Луганській області.