Прес-центр11 квітня 2018, 09:04

Стан піддтопленя в області на 10 квітня 2018 року

Станом на 18:00 10.04.2018 року в області залишається 13 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.
Обстановка по районам:
У Новопсковському районі води вище мостів у с. Лисогорівка на 80см. у с. Закотне на 95 см., у с. Осинове рівень річки знизився від 140см. до 100см. на мосту води немає, у с. Танюшівка вода на мосту становить 15см.. Внаслідок затоплення мости для проїзду закриті. Населення перевозиться через річку лодками.
У Старобільському районі рівень води в річці Айдар за добу становить з 540 до 519 см. На території району налічується шість низководних мостів які на даний час є затопленими. У с. Хворостянівка міст затоплений на 237 см, у с. Титарівка міст затоплений на 211 см, у с. Новоселівка міст затоплений на 197 см, у с. Балакирівка міст затоплений на 161 см, у с. Проказино міст затоплений на 175 см, у с. Бутківка міст затоплений на 147 см. Затоплені мости для легкового та вантажного транспорту закриті, на них встановлені покажчики рівня води для координації руху транспорту та знаки попередження. При випадку неможливості проїзду по затопленим мостам організований об’їзний шлях через село Підгорівка. Житловий сектор на разі не підтоплений, звернень про підтоплення від населення не надходило. Струмки на данний момент прохідні та рівень води перевищів заплаву на 31см.;
У Новоайдарському районі смт. Новоайдар «старий» міст затопило на 81см. проїзд існує через «новий» міст; у с. Петренково міст затопило на 74 см., проїзд до села можливий тільки на багато вантажному автомобілі; у с. Співаківка під’їзд перед мостом затопило на 83 см., проїзд існує через другі села; у с. Маловенделівка підтоплена дорога до моста 20 метрів та після 100 метрів рівень підтоплення 84см., об’їзд через другі села; у с. Дмитрівка міст підтоплений на 10см., можлий проїзд на легковому транспорті; у с. Бахмутівка підтоплено 10м автодороги за мостом, рівень води складає 98 см. Будинки не підтоплені.
У Станично-Луганському у районі с. Геївка та с. Передільське у р.Айдар піднявся за сутки рівень води на 27 см.
Ситуація по затопленням, знаходиться під контролем служб ДП «Луганський автодор», місцевих органів влади, Національної поліції, чергової служби управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації та Головного управління ДСНС України в Луганській області.