Прес-центр5 травня 2017, 10:05

Трагедія у місті Сєвєродонецьк

 3 травня 2017 року у ресторані «Шале» м. Сєвєродонецьк двоє робочих проводили ремонтні роботи насосів в каналізаційній ямі, знепритомніли і не змогли самостійно вибратися на поверхню.
 Рятівниками ГУ ДСНС України у Луганській області було проведено роботу по підняттю двох постраждалих громадян з каналізаційної ями. Один громадянин, 1978 року народження, вже був без ознак життя. Другий постраждалий, 1976 року народження, потребував медичної допомоги.
Постраждалого передано співробітникам швидкої медичної допомоги і у подальшому направлено до реанімаційного відділення Сєвєродонецької міської лікарні. Стан постраждалого крайнє важкий. Причини  та обставини трагедії з’ясовуються.
 Управління з питань надзвичайних ситуацій Луганської обласної державної адміністрації звертає увагу громадян на той факт, що підземні комунікації не провітрюються, взагалі, що призводить до накопичення в них різного роду важких газів, наприклад, пропану, сірководню або вуглекислого газу. Звичайно, в колодязях і, взагалі, в системі підземних комунікацій скупчується якийсь коктейль дуже небезпечних для життя газів, який при вдиханні призводить майже до миттєвої втрати свідомості і загибелі. Тому, знаходження людей під землею в системі підземних комунікацій має бути безпечним, використовуючи при цьому індивідуальні засоби захисту органів дихання, якщо воно заплановано.
Пам’ятайте, що Ваша безпека, в першу чергу, залежить від Вас!