Прес-центр10 вересня 2008, 15:09

У Луганському аеропорту пройшли навчання

     Згідно з “Планом основних заходів з підготовки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у Луганській області у 2008 році” 9 вересня поточного року проведені тактико-спеціальні навчання аварійно-рятувальної служби ЛОКП “Міжнародний аеропорт Луганськ” на тему: “Надання допомоги екіпажу і пасажирам повітряного судна, які зазнають лиха на території аеропорту”. Навчання були проведені спільно ЛОКП “Міжнародний аеропорт Луганськ” та управлінням з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації. Очолювали навчання – генеральний директор ЛОКП “Міжнародний аеропорт Луганськ” Татарінов В.Ф., його заступник Паламарчук Ю.О. та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Сагайдачний В.Б.
За “легендою” навчань в аеропорту під час заходу на посадку не вийшла ліва стійка шасі літака АН-24. При посадці повітряного судна сталося дотикання лівим крилом бетону, розлилося авіаційне паливо та виникла пожежа. На борту знаходилися 45 пасажирів, 5 членів екіпажу, 600 кг вантажу й багаж, залишок 1,2 т палива.
     В ході навчань відпрацьовувались питання рятування екіпажу та пасажирів, гасіння пожежі на повітряному судні із забезпеченням шляхів евакуації людей з місця авіаційної події, наданням їм першої медичної допомоги, подальшої евакуації до лікувальних закладів м. Луганська. Частина учбових питань навчання проходила з використанням літака АН-24.
     У навчанні брали участь: аварійно-рятувальна команда чергової зміни аеропорту, спеціалісти інженерно-аеродромної служби ВАТ “Авіакомпанія “Луганські авіалінії”, фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, управління МВС України в Луганській області, Луганського міськвиконкому.
Мета навчання – максимально спрогнозувати реальну ситуацію, оцінити готовність усіх служб аеропорту та відповідних служб й організацій, що залучалися до навчань, була досягнута. Керівництво та спеціалісти ЛОКП “Міжнародний аеропорт Луганськ”, фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації оцінили рівень підготовки особового складу аварійно-рятувальної команди, набули певний досвід під час ліквідації аварійної ситуації з повітряним судном на території аеропорту та взаємодії усіх сил і засобів, що залучалися до навчань.