Прес-центр19 травня 2017, 16:05

17 та 18 травня, в рамках проведення щорічного Шевченківського свята на Луганщині, у м. Сєвєродонецьк пройшла низка заходів за участі видатних митців та громадських діячів

17 та 18 травня, в рамках проведення щорічного Шевченківського свята на Луганщині, у м. Сєвєродонецьк пройшла низка заходів за участі видатних митців та громадських діячів. До традиційного вшанування Великого Кобзаря приєдналися й артисти Луганської обласної філармонії.

Так, 17 травня артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» гостинно зустрічали видатних українських та іноземних митців найщирішою українською піснею.

18 травня ансамбль пісні і танцю «Радани» та струнний квартет Луганської обласної філармонії взяв участь у концерті «В сім’ї вольній, новій», присвяченому традиційному святкуванню Шевченківських днів. На честь Великого українського поета артисти виконали музичний твір на слова славетного пророка людства.

Щире безсмертне Шевченківське слово прозвучало у майстерному виконанні артистів ансамблю у найвідомішому творі «Заповіт», який, як відомо, є своєрідним гімном визвольної боротьби українського народу. Душевні рядки, написані Великим Кобзарем, не залишили в цей день байдужими жодного присутнього глядача. Це можна було відчути по реакції залу, який зустрічав твір стоячи.

Тарас Шевченко завше живе у кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, - правдива і щира. І, як кажуть, доки б'ються серця людей, звучатиме і голос Шевченка, і його пісні…