Прес-центр20 грудня 2017, 14:12

19 грудня 2017 року відбувся семінар-практикум для керівників хореографічних самодіяльних колективів

19 грудня 2017 року відбувся семінар-практикум для керівників хореографічних самодіяльних колективів області та викладачів хореографічних дисциплін шкіл естетичного виховання за темою: «Лексика та композиційні побудови народної хореографії Західної України».

Організаторами заходу виступили управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний центр народної творчості та Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької  творчості. Для проведення заходу були запрошені викладачі Львівського коледжу культури і мистецтв: Олег Копильчак, викладач-методист  вищої категорії, голова циклової комісії хореографічних дисциплін; Степан Бень, викладач з хореографічних дисциплін та Юрій Бугрін, викладач з  хореографічних дисциплін.

В рамках проведення практичного заняття семінару було розкрито дві теми: «Характерні особливості хореографічного мистецтва Гуцульщини та Лемківщини» та «Лексика буковинської та гуцульської народної хореографії».

По закінченню першого майстер-класу хореографи нашої області розучили лемківський танок «Колечко». Всі вони обов’язково використають його елементи у власних постановках для участі у Відкритому обласному етнофестивалі «Стежками Лемківщини», який відбудеться у 2019 році.

Студенти Львівського коледжу культури і мистецтв  у майстер-класі «Лексика  буковинської та гуцульської народної хореографії» стали у пари до хореографів нашої області та практично роз’яснили на показали всі рухи. Хореографи Львівської та Луганської області об’єдналися в єдиному танку і це ще раз доводить, що культура єднає людей.

Семінар-практикум пройшов у дружній невимушеній атмосфері, всі учасники семінару-практикуму отримали багато теоретичних  та практичних навичок та порад від хореографів зі Львова.