Прес-центр25 жовтня 2018, 10:10

19 жовтня 2018 року у смт. Станиця Луганська відбувся осінній етап обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest». 1

19 жовтня 2018 року у смт. Станиця Луганська відбувся осінній етап  обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest». Організаторами Фестивалю-конкурсу є Управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, Луганський обласний центр народної творчості. Фестиваль зібрав розмаїття талантів. В Станицю Луганську з’їхались творчі аматорські колективи з Міловського, Біловодського, Сватівського, Білокуракинського районів Луганської області, також приїхали гості з Львівщини.

Обласний відкритий фестиваль-конкурс української культури та фольклору «Байбак-fest» (осінній етап) проходив в Станично-Луганському районному Будинку культури. Відкрив фестиваль заступник начальника управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Володимир Юрійович Виборний. Він сказав про те, що метою фестивалю-конкурсу є пошук та підтримка обдарованих дітей та молоді, виховання національної свідомості у підростаючого покоління та залучення їх до вивчення та збереження фольклору, як першооснови національної спадщини, дослідження та відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини свого краю, побажав яскравих виступів та творчої перемоги.

Пролунали позивні і на сцену вийшли Байбак, як символ фестивалю, Козак з емблемою фестивалю та учасники фестивалю - аматорські колективи Луганщини. Фестиваль-конкурс проходив за такими номінаціями: «Обрядові, родинно-побутові дійства та обряди», «Народна пісня», «Народний танець», «Народне музикування», «Народний гумор», «Народні ігри та розваги», «Народне декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво», «Сучасне декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво».