Прес-центр20 лютого 2018, 15:02

21-24 лютого 2018 року у м. Сєвєродонецьку на базі готелю «Мир» Громадська організація «Український кризовий медіа-центр» організовує ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» («Музей відкрито на ремонт»)

          21-24 лютого 2018 року у м. Сєвєродонецьку на базі готелю «Мир» Громадська організація «Український кризовий медіа-центр» організовує ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» («Музей відкрито на ремонт») у рамках проекту «Зміцнення громадської довіри», який фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Кімонікс Інтернешнл Інк.

          Цей проект надає музеям можливість розвивати інклюзивні і прогресивні історико-культурні розповіді, по-сучасному та по-європейські представляти історію, передбачає проведення проектних заходів у Донецькій і Луганській областях (семінарів/воркшопів та історичних експедицій), які сприятимуть обміну досвітом між музеями, пошуку нових методів роботи, обговорення викликів та проблем, способів покращення експозицій тощо. 

          До участі у ІІІ воркшопі «Сучасні методи роботи музею» запрошено директорів та співробітників музеїв Луганської і Донецької областей.

          У рамках воркшопу заплановано проведення презентації книги «Сталь у степу. Погляд з України» (автори: Люк Якобс, посол Королівства Бельгія в Україні, Валентина Лазебнік, старший науковий співробітник Дніпропетровського національного музею ім. Д. Яворницького), лекцій та семінарських занять: «Канадійський досвід реорганізації музеїв» (Гордон Філевич, експерт з музейної справи (Канада)), «Від теорії до практики – досвід молодої директорки музею» (Ольга Гончар, культуролог, директорка музею «Територія терору» (Бровари)), «Досвід реалізації освітнього проекту у музеї на прикладі проекту Арсенал Ідей» (Ольга Вієру, голова правління БФ «Мистецький Арсенал» (Київ), Катерина Макарова). Окрім цього учасники заходу відвідають м. Лисичанськ, де познайомляться з бельгійським архітектурним спадком міста.

          ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» дозволить музеям долучитися до розвитку та поширення нової української громадянської ідентичності, що базується на спільних цінностях.

          Керівником проекту «Музей відкрито на ремонт» є Леонід Морущак, який очолює мистецький напрямок Громадської організації «Український кризовий медіа-центр».