Прес-центр24 липня 2017, 20:07

21 липня у м. Лисичанськ проведена творча експедиція «Острівці творчості»

21 липня 2017 року Олександром Бірюстюковим, завідуючим відділом народної творчості Луганського обласного центру народної творчості була проведена творча експедиція «Острівці творчості» у м. Лисичанськ. Об’єктом дослідження стала Лисичанська дитяча театральна студія, яка поєднала в собі два театри: «Арлекін», де навчають юних акторів театральному мистецтву, та «Лімпопо», у складі якого діти беруть участь у виставах, їздять на гастролі.

Поруч з дітьми є дві прекрасні чарівні, незвичайні жінки – керівник народного самодіяльного колективу «Лімпопо» - Надія Бражникова, та режисер зразкового самодіяльного колективу «Арлекін» - Ірина Кабанова. Вони завжди працюють тільки на результат і вкладають у дітей тільки найкраще.

Юних акторів з Лисичанська знають не лише по всій Україні, а й далеко за її межами. Вони є лауреатами та дипломантами не тільки Всеукраїнських, але і Міжнародних театральних фестивалів та конкурсів.

У 2005 році колективу «Арлекін» присвоєно звання «зразковий», а у 2008 році колективу «Лімпопо» присвоєно звання «народний».

Більшість вихованців цих театральних колективів у дорослому житті не забувають улюблену справу та присвітили своє життя театральному мистецтву, багато з них стали професійними акторами та режисерами, а деякі з них навіть мають свої театральні студії.

В ході проведення творчої експедиції Олександр Бірюстюков відвідав репетиції «Лімпопо» та «Арлекіна», поспілкувався з їх керівниками, обговорив проблемні питання в галузі театрального мистецтва Луганщини та зібрав велику кількість інформаційного матеріалу про діяльність даних колективів.

Наступним кроком експедиційного дослідження цих унікальних в своєму роді дитячих театрів стане систематизація та архівація зібраного матеріалу, за результатами творчої експедиції Олександром Бірюстюковим планується випуск методичної добірки «Узагальнення досвіду роботи народного самодіяльного колективу «Лімпопо» та зразкового самодіяльного колективу «Арлекін»».