Прес-центр19 вересня 2017, 17:09

29 вересня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру за участі гостів з Японії

29 вересня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом запрошеного диригента з Японії - Такуя Шигешита.
Ще одним великим сюрпризом стане участь у програмі солістів-інструменталістів.Так, один із творів програми виконають на кларнетах відомий сєвєродонецькій публіці, як талановитий диригент та композитор, Курт Шмід /Австрія/ та солістка з Японії - Хікару Кумагаі.
За допомогою талановитих артистів оркестру пропонуємо доторкнутися до граней музичної душі через творчість одних з найвідоміших композиторів. У концерті прозвучить твір одного з найталановитіших музикантів і композиторів чеського походження, Франца Кроммера - «Концерт для двох кларнетів», мі-бемоль мажор. Композитор, який працював у Відні в епоху класицизму, складав головним чином інструментальну музику: концерти переважно для духових інструментів. І саме в цей вечір, за участю запрошених солістів, слухачі пізнають унікальне творіння легкої класичної музики у неповторному виконанні двох кларнетів.
Симфонічний оркестр також виконає Симфонію № 1, до мажор, німецького композитора і піаніста, останнього представника «віденської класичної школи» Людвіга ван Бетховена. Написана композитором у 1800 році, вона складається з 4-х частин: Adagio molto — Allegro con brio, Andante cantabile con moto, Menuetto: Allegro molto e vivace та Adagio — Allegro molto e vivace.
Варто зауважити, що Симфонія № 1 присвячена барону Готфрід ван Світену, директору імператорської бібліотеки і великому меценатові, дружньому, свого часу, з Моцартом і Гайдном.
У дивовижну країну Вранішнього сонця вас запросить творчість одного з найвідоміших японських композиторів і диригентів - Дзьо Хісаісі. На сьогоднішній день Дзьо Хісаісі – один із найкращих світових композиторів. Хісаісі рекордну кількість разів (чотири) здобував нагороду Японської кіноакадемії в номінації «Краща музика до кінострічки». Всесвітньо відомий завдяки співпраці з режисером Такесі Кітано та мультиплікатором Хаяо Міядзакі, він створив музику, серед якої такі відомі анімаційні стрічки, як «Небесний замок Лапута». Її основна мелодія прозвучить в цей день у виконанні музикантів оркестру.
Чарівна, легка і задушевна музика буде представлена цим вечором у програмі. Отже, чекаємо на вас 29 вересня, о 18.00, у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С. С. Прокоф'єва, щоб всі разом наповнитися неповторною атмосферою музичної душі.
Диригент – Такуя Шигешита /Японія/
Солісти: Курт Шмід, кларнет /Австрія/
Хікару Кумагаі, кларнет /Японія/
Лектор-музикознавець: Тетяна Пліс
У програмі:
Л. Бетховен «Симфонія № 1», до мажор
Дзьо Хісаісі «Небесний замок»
Ф. Кроммер «Концерт для двох кларнетів», мі-бемоль мажор
Квитки можна придбати:
- Сєвєродонецьке обласне музичне училище імені С.С. Прокоф’єва:
24.09.2017 з 12.00 до 15.00
Понеділок - вихідний
26.09.2017 по 28.09.2017 з 12.00 до 17.00
29.09.2017 з 16.00 до 18.00
- На сайті «KARABAS.COM» on-line
Ціна квитків – 70, 80, 90 грн.
Довідки за телефонами: 066-219-55-80 / 063-326-62-55