Прес-центр7 червня 2017, 10:06

4 червня відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом американського диригента Вінстона Фогеля

4 червня відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом американського диригента Вінстона Фогеля.
Вінстон Фогель, відомий як динамічний диригент і оригінальний інтерпретатор, диригує симфонічними оркестрами, операми, балетами і хорами по всьому світу. Він засновник, президент і художній керівник Opera USA, а також художній керівник спілки «Mastodon».
В останні роки маестро активно працює в країнах Європи, а цього чарівного вечора завітав до міста Сєвєродонецька, де під його керівництвом оркестр виконав програму, яка здивувала слухачів своєю яскравістю, темпераментом і душею.
Сюїта «Музика на воді» Г. Ф. Генделя у редакції ірландського композитора Г. Харті вразила слухачів своєю неймовірною свіжістю звучання. Артистами оркестру був представлений і містичний твір М.П. Мусоргського - «Ніч на Лисій горі», майстерне виконання якого дуже чітко та яскраво змалювало справжній шабаш на честь найзагадковішої ночі на Івана Купала.
У програмі можна було почути й запальні танцювальні ритми, народні мотиви творчості відомого іспанського композитора і піаніста, одного з найбільш помітних діячів іспанської музичної культури кінця XIX - початку XX століть – Енріке Гранадоса «Три іспанські танці», а також найбільш відомий симфонічний твір датського композитора Нільса Гаде – Симфонію № 8, сі мінор.
Невщухаючими оваціями та квітами слухачі дякували оркестру та запрошеному диригенту за подаровану музику, яка викликала бурю емоцій; за сонячний настрій, подарований у цей теплий музичний вечір.