Прес-центр5 грудня 2017, 11:12

5 грудня об 11:00 у КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей» (просп. Перемоги, 94) відбулася презентація технічного обладнання для музею та концепту освітніх воркшопів для шкіл – «Музейна лабораторія»

5 грудня об 11:00 у КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей» (просп. Перемоги, 94) відбулася презентація технічного обладнання для музею та концепту освітніх воркшопів для шкіл – «Музейна лабораторія».

У презентації взяли  участь: Леонід Марущак, куратор Мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру, керівник проекту «Музей відкрито на ремонт ІІ»; Ніна Бондар, директор КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей»  та інші запрошені гості.

Технічне обладнання КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей» отримав у рамках другого етапу проекту «Заново відкриваємо історичну спадщину Східної України – Музей відкрито на ремонт II», який реалізується Мистецьким напрямком Українського кризового медіа-центру (м. Київ) за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Серед обладнання, що поповнило скарбницю музею: квадрокоптер, фото- та відео обладнання, проектор, ноутбуки, планшети, принтер, електронний мікроскоп та ряд інших сучасних ґаджетів на загальну суму понад 200,0 тис. грн. Цю техніку музей використає для організації «Музейної лабораторії», яка займатиметься науково-просвітницькою та дослідницькою діяльністю і працюватиме з навчальними закладами області.

До  участі у презентації було запрошено ЗМІ, професійну спільноту та усіх охочих.

Слід зазначити, що з 27 жовтня до 16 листопада 2017 року спеціалісти Мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру здійснили тур музеями Донбасу – відвідали 31 музей за 21 день з метою втілення нових музейних проектів.

Детальніше про відвідані музеї на

Донеччині: http://uacrisis.org/ua/62325-muzejvidkritonaremont-na-donechchini,

Луганщині: http://uacrisis.org/ua/62485-museum-open-for-reconstruction-luhansk-region

За додатковою інформацією можна звертатися до:

Анни Яценко, асистентки PR-координатора проекту «Музей відкрито на ремонт II» yatcenkoanna@gmail.com +38 093 600 17 44,

Аріфа Багірова, PR-координатора проекту «Музей відкрито на ремонт. Луганщина» arif.bagirov777@gmail.com+38 066 374 81 36