Прес-центр7 липня 2017, 19:07

6 липня артисти Луганської обласної філармонії завітали до гостинної Кремінщини

6 липня артисти Луганської обласної філармонії завітали до гостинної Кремінщини, щоб взяти участь у Фестивалі української народної іграшки та гри. Разом з артистами та жителями всієї області артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» зустрічали старовинне містичне свято Івана Купала.
Свято зустрічали весело, цікаво та, як кажуть, по-українські. Всі бажаючі мали змогу не просто побачити, але й взяти участь у справжньому магічному дійстві: збирали трави, плели та пускали водою віночки, загадували на своє майбутнє, співали купальські пісні, водили хороводи, грали в купальські ігри, розпалювали багаття. У програмі заходу були передбачені як дитячі, так і дорослі забави, виставки декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класи з виготовлення українських народних іграшок.
Вирушити у цю загадкову подорож допомогли й наші артисти, які на честь свята заспівали відомі купальські пісні, танцювали та демонстрували старовинний український обряд з віночком.
Лише гарний настрій та приємні емоції залишилися після завершення святкового заходу. Дякуємо привітній Кремінщині за гостинність. Чекаємо на нові зустрічі з глядачем!
Нагадаємо, що Фестиваль української народної іграшки та гри проводиться вже вдруге, а його завданням є: відродження, збереження і розвиток українських народних традицій, збереження культурної спадщини України.