Прес-центр13 листопада 2017, 17:11

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітав у місто Гріскінхер

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітав у місто Гріскінхер, де відбувся другий концерт.
Нагадуємо, що 4 листопада розпочався концертний тур Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії містами розкішної Австрії, присвячений святкуванню 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Республікою Австрія.
Вчора, 5 листопада, артисти оркестру завітали до міста Гріскінхер. Саме тут, в одному з найважливіших замків епохи Відродження Верхньої Австрії Landschloss Parz відбулася ще одна музична зустріч Академічного симфонічного оркестру з щирим австрійським слухачем.
Під керівництвом Курта Шміда /Австрія/ артисти виконали австро-українську програму, де можна було почути найвідоміші твори обох держав: Миколи Лисенко, Вольфанга Амадея Моцарта, Левко Ревуцького, Мирослава Скоріка, сучасного українського композитора Олексія Ревенко, а також українські народні пісні та авторські твори маестро Курта Шміда.
Участь у концертній програмі цього вечора взяли солісти – лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів Олена Босенко /сопрано/ і запрошений соліст з Турції /баритон/ . Своїм чудовий співом та різноманітністю репертуару вони за мить підкорили серця австрійської публіки. Так, у їх виконанні прозвучали: пісня Наталки з опери «Наталка-Полтавка», Арія Фігаро "Хлопчик жвавий, кучерявий, закоханий..." з опери В.А. Моцарта "Свадьба Фігаро". У душевному дуетному виконанні можна було почути українську народну пісню «Місяць на небі» та німецький твір «Губи мовчать».
Ми щиро вдячні містам Австрії за гостинність, за такий теплий прийом. Приємно бачити та розуміти, що не має кордонів для тих, хто закоханий у неповторну класичну музику. Приємно відчувати захоплення слухачів і взагалі постійну підтримку України у такий важкий час. Чекаємо на нові зустрічі з щирим австрійським слухачем та сподіваємося, що цей концертний тур стане ще одним важливим кроком у творчих відносинах між країнами, сприятиме зближенню наших культур та народів.
А доки артисти залишають Австрію та повертаються на рідну українську землю, щоб радувати сєвєродонецького слухача неповторною класичною музикою!