Прес-центр13 листопада 2017, 17:11

Академічний симфонічний оркестр подарував австрійському слухачу незабутні враження від прослуховування всесвітньо відомої європейської класики

У рамках святкування 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Республікою Австрія, Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії завітав до старовинного австрійського міста Кремс-ан-дер-Донау (або Кремс), що розташований на півночі країни, у федеральній землі Нижня Австрія.
Чудове середньовічне місто вразило артистів своєю миротворчою атмосферою та неймовірно мальовничими пейзажами. Місто вважається своєрідним центром мистецтв; славиться своєю культурою, видатними діячами, історичними музеями, чисельними середньовічними особняками та палацами.
Але не тільки своєю красою та вишуканістю вражає Кремс, а ще й своєю гостинністю та щирістю, любов’ю до класичної музики.
Саме тому, 4 листопада у стінах нової будівлі австрійського університету, відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом головного почесного диригента, де всі присутні змогли насолодитися неповторною музичною програмою, що складалася з вишуканих творів європейської класики: «Академічна увертюра» і «Угорські танці № 5 і № 6» Йоганнеса Брамса, увертюра з опери В.А. Моцарта «Весілля Фігаро» та один з найвідоміших класичних музичних творів, вальс Йоганна Штрауса «На прекрасному блакитному Дунаї».
Європейська програма, виконана цього вечора у стінах австрійського університету, мала по-справжньому великий успіх серед австрійської публіки. Щоб послухати українських музикантів та насолодитися неповторною класичною музикою зібралося багато охочих, а по завершенні програми переповнена зала аплодувала стоячи, даруючи артистам своє захоплення.
Отже, вечір вийшов напрочуд емоційний та чарівний. Музика об’єднала та подарувала неповторні емоції і відчуття.