Прес-центр4 грудня 2018, 14:12

Артисти Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії взяли участь у XXXII музичному фестивалі імені А. Кос-Анатольського та гідно представили область!

Фестиваль проходив на протязі трьох днів, з 30 листопада по 2 грудня 2018 року, у місті Коломия Івано-Франківської області. В рамках фестивалю відбувалися концертні заходи в міському палаці культури «Народний дім», музеї історії міста Коломиї та дитячій музичній школі №1 ім. Анатолія Кос-Анатольського.
На урочистому відкритті з вітальним словом виступили заступник міського голови м. Коломия Володимир Бойцан, начальник відділу культури Коломийської міської ради, заслужений працівник культури України Уляна Мандрусяк, директор Луганської обласної філармонії Ігор Шаповалов та дружина композитора А. Кос-Анатольського Надія Кос.
Вже 1 грудня у міському Палаці Культури «Народний дім» жителі Коломиї та гості міста насолоджувалися концертом Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом Назарія Яцківа за участю солістів – Сергія Гуріна (гітара) та заслуженого діяча мистецтв України Олександра Козаренка (фортепіано). Програма концерту складалася з творів Львівських композиторів Олександра Козаренка та Мирослава Скорика. Музика концерту залишила неповторний слід у душі кожного з присутніх у залі. 
2 грудня в музеї історії міста Коломиї відбулася музична вітальня з нагоди 130-річчя Василя Барвінського за участю Ярослава Мигаля (віолончель), Галини Курилич (фортепіано), заслужених артистів України Оксани Рапіти, Мирослава Драгана (фортепіано) та солістки Львівської національної філармонії Наталії Дитюк (вокал).
На закритті ХХХІІ музичного фестивалю ім. А. Кос-Анатольського начальник відділу культури Коломийської міської ради, заслужений працівник культури України Уляна Мандрусяк та дружина композитора А. Кос-Анатольського Надія Кос подякували учасникам за високий рівень професіоналізму та неперевершене виконання шедеврів класичної музики.