Прес-центр23 жовтня 2018, 16:10

Дослідницький урок-екскурсія

Вже не існує тієї школи, де діти, сидячи рівно і склавши руки, чемно слухають суворого вчителя. Сучасні школярі хочуть комунікації, розмови з педагогом, якого воліють сприймати радше як порадника, а не як строгого критика. Змінився і підхід до навчання – учням не цікаво 45 хвилин слухати теорію, тому вони все частіше знаходять більш цікаві заняття у своїх гаджетах, не звертаючи уваги на вчителя. Як зробити так, щоб на кожному Вашому уроці діти не нудьгували? Один із засобів – прямувати до музею!

22 жовтня 2018 р. на базі Луганського обласного краєзнавчого музею, в рамках продовження реалізації програми «Музей – школі», відбувся відкритий дослідницький урок-екскурсія «Павло Скоропадський. Українська держава». Мартиненко М.С., завідувач науково-методичного сектору Луганського обласного музею, працювала з учнями 10-А класу Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. № 2, спільно розглядали причинно-наслідкові зв’язки між подіями, явищами та процесами періоду Гетьманату. Учні отримали вичерпну інформацію про ситуацію, яка була в нашому краї за часів Української держави. Школярі самостійно працювали у групах та досліджували напрямки зовнішньої та внутрішньої політики гетьмана П. Скоропадського, при цьому активно використовували копії документів, фотографії, книги, інформаційні банери, музейні експонати, всі разом обговорювали напрацювання та робили висновки.

На занятті були присутні учителі історії Старобільського району, завідувач та методисти Старобільського районного методичного кабінету. Педагогам продемонстровано можливі форми, методи та засоби музейної педагогіки, які ми прагнемо популяризувати.