Прес-центр5 вересня 2018, 16:09

Ексклюзивна зустріч із кінорежисером Юрієм Ковальовим і показ українського пригодницького фільму-фентезі «Сторожова застава» у рамках Тижня українського кіно на Луганщині

07 вересня о 17.30, концертна зала районного Будинку культури смт. Біловодськ.

08 вересня об 11.00, концертна зала Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

«Сторожова́ заста́ва» − український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. З сюжетом сонячне затемнення активізує магічний портал часу. Звичайний хлопець Вітько потрапляє з 21 століття на тисячу років назад. Так починається його небезпечна, сповнена пригод подорож. Попереду смертельні небезпеки, чорна магія, зустріч з новими друзями і справжніми героями билин − богатирями: юним Олешком, могутнім Іллею та суворим Добринею − все це у супроводі вражаючих візуальних ефектів. Вітько опиняється в самому епіцентрі неймовірних подій, вступає в битву з міфічним істотами і дізнається, що таке справжня хоробрість.

«Сторожова застава» – це дебютна повнометражна робота режисера Юрія Ковальова. Українські кінокритики відзначили «монументальність» фільму Ковальова для українського кінематографа; зокрема, як зазначив один з кінокритиків «Сторожова застава» — це «найкращий український фільм сучасності.»

За інформацією голови Держкіно України Пилипа Іллєнката офіційної сторінки фільму у FB, фільм став рекордсменом за касовими зборами першого вікенду серед всіх українських кінострічок за всю історію українською кінематографа.

 

Організатори:

Управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА

Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва

Сєвєродонецький колледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва