Прес-центр19 листопада 2018, 08:11

«… І кожен фініш – це, по суті, старт…»

В рамках програми «Змінимо країну разом», яка фінансується за кошти обласного бюджету Луганської та Львівської областей, 16 листопада 2018 року відбувся концерт зведеного симфонічного оркестру Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва та Дрогобицького музичного коледжу ім. В. Барвінського.
Але ж за коротеньким словосполученням «зведений оркестр» стоїть величезна робота: організаторів, педагогів, батьків та й самих учнів обох коледжів. Марина Яворська, директор ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва», щиро подякувала ініціаторам проекту та всім причетним до цієї благородної справи. «Для нас дуже важливою є підтримка нашого керівництва. Ольга Лішик, заступник голови Луганської облдержадміністрації, та Аліна Адамчук, начальник управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, дієво підтримують реалізацію цього проекту», - сказала вона. Марина Яворська також наголосила на тому, що це перший проект в Україні, спрямований на культурний обмін між навчальними закладами.
«Ми зшиваємо країну», - повторювала ведуча, оголошуючи черговий номер концерту. І це дійсно так!
Творчі колективи коледжів отримали почесні грамоти Луганської облдержадміністрації. Вітаючи гостей зі Львівщини, Володимир Виборний, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, зазначив, що музика дійсно зближує та об’єднує нас. 
Талановиті виконавці зі Львівщини лишили незабутній слід у серцях всіх шанувальників великого мистецтва. Віртуозне виконання Божени Гамар, лауреата Міжнародних конкурсів, яка одразу після виступу у Сєверодонецьку братиме участь у ІІ Київ-етно-мюзік-фесті «Віртуози фолку» у Києві (сопілка), та чарівний вокал Мар’яна Подоляка, володаря ІІ премії XVI Міжнародного музичного конкурсу «Євтерпа», Італія, м. Корато, жовтень 2018 р., вразили глядачів та викликали нескінченні бурхливі оплески.
Вже за тиждень учні Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва завітають до своїх нових друзів у Дрогобич. Юрій Чумак, директор Дрогобицького музичного коледжу імені В.Барвінського, зізнався, що кожна така зустріч завершується ідеями щодо наступних проектів, та дуже доречно процитував Ліну Костенко: «… І кожен фініш – це, по суті, старт…»
Тож чекаємо на нові зустрічі!