Прес-центр18 вересня 2017, 14:09

Казка, яку розповіла музика

16 вересня Луганська обласна філармонія запросила сєвєродончан та гостей міста на відкриття нового 72-го концертного сезону, який відбувся у стінах Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С. Прокоф’єва.
О 18.00 Академічний симфонічний оркестр подарував слухачам низку приємних сюрпризів та по-справжньому казкову програму. Так, всі присутні мали змогу насолодитися здобутками світової музичної спадщини.
Цього чарівного вечора, під керівництвом головного диригента Євгена Тутевича, оркестр виконав симфонічну сюїту М.А. Римського-Корсакова -«Шехеразада». Твір, створений композитором під враженням арабських казок «Тисяча і одна ніч», подарував незрівнянний східний колорит, відгомони неповторних традицій загадкового Сходу.
У програмі також можна було почути відомі сюїти з балетів «Лускунчик» та «Лебедине озеро» Петра Ілліча Чайковського. Один з найпопулярніших у світі балетів «Лускунчик», створений за мотивами казки Е.Т.А. Гофмана «Лускунчик і мишачий король», займає особливе місце серед пізніх творів композитора. Його дивовижна сюїта про чарівний світ дитячих мрій прозвучала в цей день у концерті, даруючи казкові відчуття.
Друга сюїта, «Лебедине озеро», зацікавила слухача своїм неповторним казковим сюжетом «з лицарських часів», що так вміло покладений на фольклорні мотиви. Її прекрасну історію нещасливого кохання, мелодію чаклунства та злих чарів можна було почути у майстерному виконанні артистів оркестру.
Варто відзначити, що під час концерту слово мав директор Луганської обласної філармонії, Ігор Шаповалов. Він щиро привітав всіх присутніх з відкриттям нового концертного сезону та подякував очільнику області Юрію Гарбузу і начальнику управління культури, національностей та релігій ЛОДА Аліні Адамчук за сприяння у придбанні необхідних інструментів для більш плідної роботи артистів оркестру.
Отже, в цей чудовий вечір слухачів радували не тільки довгоочікуваним відкриттям сезону, а ще й неповторними мелодіями, які допомогли в одну мить зануритися у казкові мелодії симфонічних чар.