Прес-центр19 травня 2017, 18:05

Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру взяв участь у Міжнародному Шевченківському святі.

17-18 травня 2017 року Луганщина приймала естафету проведення Міжнародного Шевченківського літературно-мистецького свята «В сім’ї вольній, новій…». Понад 70 делегатів, серед яких письменники, співаки, науковці, перекладачі не тільки України, але й Казахстану, Молдови, Польщі, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Румунії та Азербайджану відвідали з творчими зустрічами цілий ряд міст нашої області.

В рамках свята Луганський український театр теж мав змогу продемонструвати високий рівень своїх творчих можливостей. Так,17 травня для учасників делегації та мешканців міста театр показав виставу, яка нещодавно вийшла прем’єрою, а за тиждень вирушить на Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» (м.Херсон). Нею стала фантазія на 1 дію «І все-таки я тебе зраджу» Н.Нежданої.

18 травня в залі Сєвєродонецького обласного музичного училища ім. С.Прокоф’єва відбулося урочисте відкриття свята. Долучившись до цієї події, колектив театру розробив сценарій заходу, взяв безпосередню участь у прологовому дійстві, підготував вокальні концертні номери. Своє прочитання шевченківських творів театр представив уривком з літературно-музичної композиції «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне» (реж.-пост. Є.Мерзляков), яку супроводжував відеоряд з подій новітньої історії України. На сцені ж болюче і надто сучасне шевченкове СЛОВО було емоційно підкріплене вокальними і хореографічними номерами; живий музичний супровід забезпечував камерний квартет Луганської обласної філармонії.

В офіційній частині заходу зі сцени звернулись до присутніх Голова Луганської облдержадміністраціїї-керівник військово-цивільної адміністрації Ю.Гарбуз, заступник Міністра культури України Ю.Рибачук, голова Національної спілки письменників України М.Сидоржевський та Голова Національної спілки художників України І.Волощук, наголосивши на важливості подібних зустрічей та участі в них місцевої творчої інтелігенції.

Концертну програму склали вокальні номери обласних творчих колективів, а також музичні і поетичні виступи відомих українських митців та гостей із Білорусі і Польщі.