Прес-центр20 грудня 2018, 16:12

Конкурс української культури і фольклору «Байбак – фест» 2018 завершено. До зустрічі у 2020 році!

Невипадково проведення заключного зимового етапу обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest» співпало з днем Святого Миколая, святом, що сягає корінням у глибоку старовину.
Учасники вкотре довели, що наша Луганщина, мальовничий степовий край, славиться талановитими людьми, самобутніми народними традиціями та своїм особливим фольклором.
Створюючи атмосферу справжнього народного свята, радості і піднесення, та перериваючи повсякденний ритм життя, гостинно запрошувала усіх охочих виставка-ярмарок народних майстрів. Спробувати смаколики, в які господині вклали частинку своєї душі, подивитися вироби декоративно-ужиткового мистецтва та взяти участь в іграх і забавах мали змогу гості свята. А гостей було багатенько! До Новоайдарського Будинку культури з’їхались творчі аматорські колективи та окремі виконавці Новоайдарського, Сватівського та Кремінського районів, Красноріченської ОТГ, Сєвєродонецька та Лисичанська, а також гості свята – творчі колективи двох районів Рівненської області.
Відкриваючи фестиваль, Володимир Юрійович Виборний, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації, привітав всіх із чарівним святом та побажав учасникам чесних змагань, яскравих виступів та творчої перемоги. «Нехай все, що відбуватиметься в цій залі, буде йти на благо Україні», - зазначив він.
Гучними оплесками глядачі зустріли делегації талановитих аматорів, самодіяльних ансамблів та окремих виконавців на чолі з Байбаком, символом фестивалю. Фестиваль-конкурс проходив за номінаціями «найкращий курінь», «сучасне українське декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво», «народне декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво», «обрядові, родинно-побутові дійства», «народний гумор», «народна пісня».
А поки поважне журі обирало найкращих, друзі з Рівненщини побавили глядачів своїми виступами, сповненими позитивом та гумором. 
Ось і названо імена переможців, а всі інші мають час удосконалювати свою майстерність. Адже навесні 2020 року Байбак чекатиме на зустріч зі старими друзями та новими яскравими зірками аматорського мистецтва. Сподіваємося, фестиваль житиме довго, допомагаючи виховувати молоде покоління в дусі поваги до історії країни і її традицій, сприяючи згуртуванню не лише окремих регіонів, а й усієї нації.