Прес-центр18 травня 2017, 15:05

Луганщина вітала учасників Всеукраїнського Форуму «Патріотичні музеї»

Всеукраїнський Форум «Патріотичні музеї» відбувся 15-17 травня 2017 року у смт. Новопсков Луганської області. Організаторами виступили – Міністерство молоді і спорту України разом з Відділом національно-патріотичного виховання у співпраці з Управлінням молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації. Учасниками Форуму стали представники з різних регіонів України. Більшість - це представники структурних підрозділів обласних державних адміністрацій, які керують функціонування та розвиток музейної справи або охорону культурної спадщини, а також представники обласних центрів туризму та відділів музейно-краєзнавчої роботи. 
17 травня учасники завітали на Старобільщину. Стали гостями Луганського обласного краєзнавчого музею, де ознайомилися з виставковими залами та роботою музею в цілому; у залі засідань Старобільської РДА обговорювали актуальні питання національно-патріотичного виховання; віддали шану пам’яті на кладовищі 48 полякам, військовополоненим та інтернованим, які були ув’язнені у таборі НКВС у м. Старобільську; відвідали місце утримання польських офіцерів - Свято-Скорбященський Старобільський жіночий монастир.

Всеукраїнський Форум «Патріотичні музеї» - можливість для знайомства та налагодження нових контактів, обміну інформацією та досвідом роботи з досвіду національно-патріотичного виховання.