Прес-центр17 жовтня 2017, 16:10

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру за участі гостів з Німеччини

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт  Академічного симфонічного оркестру під керівництвом запрошеного диригента Робіна Енгелена /Німеччина/
29 жовтня у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С. Прокоф’єва відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру, присвячений творчості Вольфганга Амадея Моцарта - австрійського композитора, віртуоза, одного з найпопулярніших класичних композиторів, який зробив великий вплив на світову музичну культуру та й досі вважається одним із найгеніальніших музикантів у історії людства.
Під керівництвом запрошеного диригента Робіна Енгелена та за участю відомих співаків: солістки Штутгартської Опери Ребекки фон Ліпінскі /сопрано/ - Донна Ельвіра, соліста Симона Чокнаки /бас/ - Лепорелло, лауреата міжнародних конкурсів Миколи Губчука /баритон/ - Дон Жуан, солістів Харківського національного академічного театру опери і балету імені М.В Лисенка Сергія Криженко /бас/ - Мазетто, лауреата міжнародного конкурсу Олесі Мишариної /сопрано/ - Церліна, Сергія Леденьова /тенор/ - Дон Оттавіо та солістки Луганської обласної філармонії, лауреата міжнародних конкурсів і фестивалів Олени Босенко /сопрано/ - Донна Анна, артисти оркестру виконають неперевершену програму, до якої увійдуть найкращі шедеври симфонічної та оперної музики.
До їх числа, безумовно, відноситься й опера «Весілля Фігаро». У виконанні оркестру прозвучить увертюра до цієї комічної опери, у якій Моцартові вперше в історії музичного театру вдалося яскраво і багатогранно розкрити живі індивідуальні характери. Опера написана в традиціях італійської опери-буф. У ній типовий сюжет, багатий комічними зіткненнями та непорозуміннями. 
Ще один відомий твір, що увійшов у скарбницю кращих музичних шедеврів 
В.А. Моцарта та, доречи, буде виконаний у цей день в концертній програмі, - Симфонія №38, kv.504 «Пражська». Її музика різнобарвна: від могутнього, грізного вступу і нестримно веселої теми до м'якої і співучої, близької до народно-пісенної мелодики. Також у ній можна буде почути слов'янські риси та італійський колорит.
У програмі цього вечору й Концертне виконання уривків з опери «Дон Жуан». Дон-Жуан Моцарта - образ складний і багатогранний. Засуджуючи свого героя на загибель, композитор у той же час облагороджує його образ: показує його відважність, чарівність та безмежну життєву енергію. Уривки, з так званої, «веселої драми» неодмінно вразять слухачів своєю психологічною глибиною та досконалістю музики.
У творчості Вольфганга Амадея Моцарта відчувається пристрасна любов до життя та до людини, його невичерпна віра у перемогу світлих ідеалів, багатство духовного світу. Саме такі основи світовідчування Моцарта знайшли відображення і в його музиці, яку оркестр представить слухачу 29 жовтня на концерті.
Отже, чекаємо на вас о 18.00, у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С. С. Прокоф'єва, щоб насолодитися неповторними шедеврами геніального австрійського композитора.
Диригент: Робін Енгелен /Німеччина/
Лектор-музикознавець: Тетяна Пліс
Солісти:
Ребекка фон Ліпінскі /Німеччина/ - сопрано
Соліст Симон Чокнаки /Германія-Швейцарія/ - бас
Микола Губчук /Україна/ - баритон
Сергій Криженко /Україна/ - бас
Олеся Мишарина /Україна/ - сопрано
Сергій Леденьов /Україна/ - тенор
Олена Босенко /Україна/ - сопрано
У програмі:
1.В.А.Моцарт Увертюра до опери «Весілля Фігаро»
2.В.А.Моцарт Симфонія №38, kv.504 «Пражська»
3.В.А.Моцарт Концертне виконання уривків з опери «Дон Жуан».
Квитки можна придбати:
- Сєвєродонецьке обласне музичне училище імені С.С. Прокоф’єва:
24.10.2017 по 27.10.2017 з 12.00 до 17.00
28.10.2017 з 10.00 до 15.00
29.10.2017 з 16.00 до 18.00
- На сайті «KARABAS.COM» on-line
Ціна квитків – 70, 80, 90 грн.
Довідки за телефонами: 066-219-55-80 / 063-326-62-55