Прес-центр23 червня 2017, 07:06

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр взяв участь у міжнародному театральному фестивалі

12-18 червня 2017 року в Києві відбувся Міжнародний театральний фестиваль камерних вистав AndriyivskyFest, у якому взяли участь більше десятка колективів з Білорусі, Румунії, Грузії, Болгарії, Польщі та України.
В рамках фестивалю 17 червня на сцені Київського академічного театру «Колесо» Луганський український театр представив пластичну драму-піар «Легені» сучасного британського драматурга Данкана Макміллана. Вистава зосередила увагу глядачів на родинних стосунках. Через промовисту пластику, занурення у психоделічну палітру звуків і вир емоцій двоє виконавців протягом історії довжиною в життя шукають способи заявити про спільну відповідальність чоловіка й жінки за прийняті рішення, якщо вони налаштовані на те, аби прожиті разом роки були наповнені змістом.
Актуальна за темою та європейська за стилем і формою вистава здобула прихильність публіки і міжнародного журі, куди увійшли відомі режисери, критики і театрознавці. Дипломами Лауреата фестивалю були відзначені: режисер-постановник Євген Мерзляков «За вигадливе пластичне вирішення вистави», актори Ярослав Грошев та Вероніка Золотоверха «За злагоджений акторський дует». Крім того, творча група Луганського театру мала змогу подивитись інші вистави фестивалю і отримати багато приємних вражень від спілкування з колегами з-за кордону.