Прес-центр24 вересня 2018, 15:09

Мистецьки колективи Попаснянського району реалізували на Львівщині проект «З Україною в серці!»

Проект «З Україною в серці!» став переможцем конкурсу проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділялися кошти з обласного бюджету.

Згідно з запланованими заходами що до реалізації проекту «З Україною в серці!» Попаснянським районним Будинком культури були організовані дві поїздки в Сокальський район Львівської області.

25 липня в Сокальському районному народному домі відбувся концерт колективів та солістів-вокалістів Попаснянського району Луганської області та Сокальського району Львівській області у рамках розвитку культурних взаємовідносин, обміну досвідом, налагодження партнерських відносин між західною та східною областями України. Глядачі отримали насолоду від виступів: Ольги Шевчук, хореографічного колективу "Гармонія" (керівник Наталія Михайлевич), Софії Черняк - від Сокальщини; Народного колективу сучасного танцю «Попасняночка», Петра Даніловського, Євгена Карпенко, Яни Змитрович - від Попаснянщини. Ввечері на сцені ОЛК «Ровесник», за участю солістів Попаснянського РБК та народного колективу сучасного танцю «Попасчняночка», відбувся ще один концерт.

29 серпня відбулася ще одна поїздка до Сокальського району де пройшов спільний захід та театралізована конкурсно-розважальна програма яку підготували артисти Попаснянщини та Сокальщини. Спільні заходи та концертні програми сприяли поширенню, культивуванню національного культурного продукту, встановленню взаємовигідних культурних, творчих та патріотично-виховних зв’язків між Луганською та Львівськими областями. На сумісних закладах, концертних програмах побувало близько 1500 мешканців Сокальського району, та було задіяне близько 49 осіб культурно-мистецьких закладів та їх творчих колективів.