Прес-центр6 грудня 2018, 11:12

Новий формат клубної роботи: Сватівський молодіжний центр «Ліфт»

Передумовою створення нової системи клубної роботи стала необхідність надати дітям та молоді приклад дієвого способу, з користю і змістовно, проводити свій вільний час, використовуючи його для розвитку особистості, позитивної самореалізації.
Сьогодні в Україні вже діє кількасот молодіжних центрів і просторів різної форми власності. Такі молодіжні хаби, платформи та коворкінги успішно працюють у більшості обласних центрів України, а в малих містах та районних центрах цей напрямок тільки розвивається.
04 грудня 2018 року у комунальному закладі «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка» відчувалася особливо приємна атмосфера. В цей день відбулося урочисте відкриття молодіжного центру з символічною назвою «Ліфт». В Луганській області це перший молодіжний центр, який відкрито на рівні району, і є інноваційним прикладом створення центру у форматі клубного формування на базі будинку культури.
Чимало труднощів подолали організатори на шляху до створення центру у новому облаштованому приміщенні, де можна було б зібратися в будь-який час. Невдовзі центр стане креативним простором для учнівської та студентської молоді району, відкриються нові можливості для їх самоідентифікації, творчих можливостей, професійного спрямування та зросту, формування чіткої життєвої позиції. Планується проведення різноманітних форм навчання, використання інструментарію неформального підходу: «живі бібліотеки», де лекторами будуть сватівські успішні особистості, представники творчої, літературної еліти; тренінгів, відео лекторіїв – перегляди мотиваційних, наукових фільмів тощо.
Тож нехай Сватівський молодіжний центр своїм прикладом надихає інші клубні заходи Луганської області переходити на новий формат роботи.