Прес-центр16 жовтня 2018, 08:10

Обласний семінар-практикум музейних працівників

12 жовтня 2018 року на базі Луганського обласного краєзнавчого музею відбувся обласний семінар-практикум «Музеї сьогодні: специфіка експозиційної, фондової та інформаційно-просвітницької роботи» за участю фахівців з питань музейної справи Міністерства культури України, Національного музею історії України у Другій світовій війні, Національного художнього музею України, Управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА та музейних співробітників Луганщини.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся начальник відділу з питань музейної справи Міністерства культури України Володимир Чорногор.

- Музеї Луганщини відіграють провідну роль щодо збереження, дослідження та пропаганди історико-культурного надбання регіону і мають великі можливості для виховання патріотизму і самосвідомості населення, - зазначила Леся Клименко, головний спеціаліст відділу з питань музейної справи Міністерства культури України.

На семінарі розглядались актуальні питання з музейної діяльності. Виступаючи зробили акцент на проблемі обліку і збереження музейних предметів, особливостях роботи Експертно-фондової комісії Міністерства культури України, обговорювалися механізми переміщення музейних експонатів державної частини Музейного фонду України.

По завершенні заходу, за ініціативи Асоціації музейних працівників Луганської області «Культурна спадщина Луганщини» та Луганського обласного краєзнавчого музею, найініціативніших та активних працівники музеїв Луганської області було нагороджені Почесними грамотами.