Прес-центр31 травня 2017, 19:05

Продовжується обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України»

26 квітня естафету обласного огляду-конкурсу прийняв Новоайдарський район. В фойє Новоайдарського районного Будинку культури глядачів і обласне журі зустрічали майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

Майстер-клас з ткацтва провела народний майстер Луганщини Ганна Кіндратівна Харламова. Було дуже цікаво спостерігати, як на старовинному ткацькому станку робилось полотно, як на ньому з’являлись чарівні візерунки. А потім люди у другому залі виставки декоративно-ужиткового мистецтва мали змогу побачити вишиті картини, рушники з рослинним орнаментом, притаманним даному району, також були представлені роботи, виконані у техніці канзаші. Окрасою виставки стали роботи заслуженого майстра народної творчості України Олександра Івановича Романенко, майстра з різьблення по дереву. Також, він провів майстер-клас, і всі бажаючи мали змогу долучитися до цього мистецтва.

Згодом всі присутні завітали до глядацької зали і артисти-аматори розпочали прекрасний концерт, який відкривався «Дивною квіткою» Новоайдарського району. На сцені були представлені різні жанри мистецтв: ансамбль народних інструментів Олексіївського сільського Будинку культури (керівник М. Гапонов), чудово виконав варіації на тему української народної пісні, народний хор ветеранів «Натхнення» Щастинського міського Палацу культури (керівник Л. Старченко), подарував українську народну пісню «Ой устала ранесенько», хореографічний колектив школи мистецтв естетичного виховання «Цвітень» (хореографи Н. Бурих та В. Шухардін), м. Щастя енергійно продемонстрував танок «Міні родео», який був щиро сприйнятий бурхливими оплесками. Проникливо була виконана дуже складна пісня «Luna» Марією Януш, солісткою Щастинського міського Палацу культури. Вокальне тріо «Айдарія» Новоайдарського районного Будинку культури (керівник М. Климова) піснею «Моя Україна» показали, що ми любимо нашу Україну, що вона у нас одна і єдина!

Творчі колективи Новоайдарщини, які були представлені на обласному огляді-конкурсі майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України», всі вони є позитивною творчою енергією, яка випромінювалась від митців, заряджала глядачів на доброту, щирість, злагоду, мир.

Наступним свої двері для огляду-конкурсу майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України» у вересні гостинно відкриє місто Сєвєродонецьк.