Прес-центр21 червня 2018, 14:06

Проведення Першого обласного молитовного сніданку

В рамках відзначення 80-ї річниці від утворення Луганської області, 2 червня 2018 року, о 10.00, у великій залі ресторану готельного комплексу «Мир», відбувся Перший обласний молитовний сніданок.

У заході взяли участь: керівники Луганської облдержадміністрації, духовні керівники обласних об’єднань/управлінь релігійних організацій та окремих спільнот віруючих, міські голови, голови райдержадміністрацій, голови районних рад та об’єднаних територіальних громад, керівники правоохоронних структур та силових відомств, голови професійних асоціацій, представники бізнесу та підприємств.

Проведення Першого молитовного сніданку відбулося за одностайнім рішенням духовних керівників обласних об’єднань/управлінь релігійних організацій, прийнятого на зустрічі останніх 12 квітня п.р. з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Метою цього заходу було створення нового майданчика неформального спілкування з досягнення духовного єднання та порозуміння у суспільному бутті Луганщини.

Актуальність реалізації відповідного задуму обумовлена тим, що з огляду на існуючу вимушену роздільність мешканців Луганщини, котра сталась внаслідок збройної терористичної агресії з боку Російської Федерації, виникла потреба у духовному заспокоєнні наших співгромадян.

В свою чергу, духовна практика та щоденна молитовна праця духовенства та священнослужителів всіх наявних на території Луганської області конфесій, віросповідних течій та напрямів, здатні об’єднати мешканців регіону, активістів громадських організацій, представників органів влади всіх рівнів, бізнесу та підприємництва навколо досягнення миру і спокою в Українській державі та на теренах Луганщини. Адже поєднання молитви та дії є універсальною формулою, котра відродила багато провідних сучасних країн світу.