Прес-центр29 травня 2018, 16:05

Проведення святкового концерту «Культурна мозаїка» з нагоди відзначення Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку

          Ми розмовляємо різними мовами, маємо різні звички та життєвий уклад, але коли співаємо та танцюємо – ми спілкуємося однією мовою – мовою мистецтва! 

      24 травня 2018 року у концертній залі МКУ «Палац культури» міста Рубіжне Луганської області відбувся обласний святковий концерт «Культурна мозаїка», з нагоди відзначення Всесвітнього дня культурного розмаїття в ім’я діалогу та розвитку.

          Культуру різних національностей Луганщини і народів світу представляли творчі професійні та аматорські колективи з усіх куточків нашої області.

          Символічно, що проведення свята співпало з двома значними подіями –    найзначніші, найактивніші у своїй діяльності національні товариства: Старобільське районне товариство любителів польської мови та культури «Міст надії», громадська організація «Польсько-Українське Культурно-Освітнє Товариство Донбасу», Сєвєродонецьке, Рубіжанське, Лисичанське відділення Луганського обласного благодійного фонду «Хесед Нер» навесні 2018 року відзначили знаменні дати  – 100-річчя відновлення незалежності Республіки Польща та 70-ту річницю від дня утворення держави Ізраїль.

 Присутніх зі святом привітали: заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, начальник управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації Аліна Адамчук, міський голова міста Рубіжне Сергій Хортів, голова Старобільського районного товариства любителів польської мови та культури «Міст надії» Олена Удовенко, координатор програм тагліт і маса в Ізраїлі Гана Гєн. Вони привітали народи Польщі та Ізраїлю з ювілеєм, побажали їм добробуту, непохитності духу та великих звершень.

До привітань приєднались всі учасники святкового концерту «Культурна мозаїка», своїми неповторними виступами вони створили в залі атмосферу добра та братерства, надали змогу глядачам насолодитися  самобутньою, невичерпною культурою людей різних національностей та об’єднали всіх присутніх під непорушним гаслом – «Різні культури – єдина Україна».

По завершенню святкового концерту, заступник начальника  управління – начальник відділу у справах національностей та релігій управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації  Олександр Козенко провів урочисту церемонію нагородження учасників обласного заходу пам’ятними подарунками та листами подяки.