Прес-центр4 вересня 2018, 17:09

Що там з «дитячкою»: приїзд делегації популяризаторів дитячої книги до Луганської області

З 2 по 4 вересня у різних населених пунктах Луганської області проходили зустрічі письменників, видавців, художників-ілюстраторів та бібліотекарів із громадськістю. Спочатку делегації прибули до м. Сєвєродонецька, де біля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру розгорнули книжковий ярмарок. Протягом двох днів кожен охочий міг придбати книгу, поспілкуватися з митцями та видавцями. 
Наступним етап літературної події став візит видавництв «АВІАЗ», «Знання», «Академія», «Веселка», «Ранок», «Ірбіс-комікси», «Фонтан казок», «Навчальна книга Богдан» та «Читаріум» до міст Лисичанськ, Кремінна, Сватове, Старобільськ та Новоайдарського району. До них приєдналися такі письменники як Іван Андрусяк, Мія Марченко, Галина Ткачук та ілюстратори Даша Ракова, Катерина Штанко, Вероніка Котик. 
У місцевих бібліотеках представники делегацій спілкувалися з дітьми, студентами, викладачами, бібліотекарями та іншими не байдужими читачами. 
Дитячі книги на сучасну тематику, оригінальне оформлення від українських дизайнерів, шляхи співпраці авторів-початківців із видавцями – це неповний перелік тем, які були порушені підчас проведення заходів.
4 вересня у м. Сєвєродонецьк відбувся «круглий стіл» для бібліотечних фахівців. Головним організаторм заходу стала Національна бібліотека України для дітей. Проблему тенденцій дитячого читання, обслуговування молодших користувачів та проблему мережі дитячих бібліотек обговорювали генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, заступник генерального директора НБУ для дітей Тамара Турбаніст, начальник відділу літератури, читання та бібліотечної справи Управління з питань мовної політики та літератури МКУ Світлана Сивокінь. 
Досвідом роботи поділилися директори Маріупольської ЦБ ім. М. Горького Маріупольської МЦБС для дітей Юлія Василенко, Львівської обласної бібліотеки для дітей Лариса Лугова, Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т. Г. Шевченка Валентина Черноус та Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна Тетяна Жайворонок. Доповідачі розказали про особливості роботи з дітьми у власних бібліотеках, наголошуючи на проблемах сучасної дитини.
Бібліотекарі області ставили професійні питання та отримували кваліфіковану консультацію.