Прес-центр6 липня 2017, 21:07

Старобільська ініціативна група презентувала проект з картування громад

6 липня старобільска ініціативна група, до якої належить Луганська обласна бібліотека імені М.Горького, громадські організації  «Воля» та «Центр спільного розвитку «Дієва громада», провела презентацію Всеукраїнського проекту з картування громад. Співапліканти ще минулого року перемогли у конкурсі з картування громад, протягом декількох місяців активно відвідували різні навчальні тренінги і вже влітку почнуть його здійснювати в місті.  Сам проект реалізується в межах проекту «Містки громадської активності»,  фінансується Європейським союзом та впроваджується ВГО «Українська бібліотечна асоціація». Проект перебуватиме на стадії реалізації до квітня 2018 року.

Отож, презентація проекту відбулася у вільному просторі – старобільському хабі. Лідери ініціативної групи запросили різних представників місцевої громади, щоб розповісти загалом про мету, план дій й очікувані результати подальшої роботи.

Як зазначила голова ГО «ЦСР «Дієва громада» та співаплікант проекту Оксана Очкурова, картування ставить за мету виявити найзлободенніші проблеми міста, а також його потенціал – це все фіксуватиметься на карті у вигляді своєрідних позначок, які в подальшому стануть орієнтиром у подоланні труднощів для усіх старобільчан. Також співапліканти додають, що створення мапи міста допоможе виокремити необхідні ресурси, завдяки яким Старобільськ розвиватиме багато різних напрямків суспільного життя, зокрема туристичний і соціально-культурний.

На презентації представлялися відеофрагменти, які демонстрували те, що Старобільськ є потенційним осередком подальшої  громадської активності та водночас показували ті недоліки, які заважають місту стати по-справжньому зручним та доступним.

З цього приводи запрошені висловили свою думку. Особливо загостреним постало питання, яке порушив місцевий активіст Сергій Летучий, щодо архітектурної доступності міста. До пожвавленого обговорення проблем у Старобільську приєдналися міський голова Яна Литвинова, заступник Старобільської РДА Олена Григоренко та голова міської райдержадміністрації  Анатолій Гаркавий. Виявили цікавіть до участі у проекті та запропонували подальшу допомогу працівники ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Наступний крок проекту – тренінги протягом липня, на яких ініціативна група вчитиметься втілювати заплановану роботу.