Прес-центр3 листопада 2017, 17:11

У місті Старобільську Луганської області відбувся захід з нагоди Дня поминання загиблих польських офіцерів

У місті Старобільську Луганської області, 28 жовтня 2017 року, о 12.00, відбувся захід з нагоди Дня поминання загиблих польських офіцерів за участі: консула Генерального консульства Республіки Польща у місті Харкові Анни Шулаковської, заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Данієляна Вадима Романовича, заступника начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Козенка Олександра Миколайовича, керівництва Старобільського району.

Панахиду за загиблими, на місці поховання польських офіцерів, провів настоятель Римсько-католицької парафії «Різдва Пресвятої Богородиці Діви Марії міста Луганська», ксьондз Ґжегош Рапа.

У заході взяли участь представники громадських національно-культурних організацій громадян України польської національності, парафіяни Римсько-католицької церкви та Української греко-католицької церкви із міст: Луганськ, Старобільськ та Сєвєродонецьк.

Обласна державна адміністрація впродовж 25 років надає організаційну допомогу польським національно-культурним товариствам у проведенні зазначеного заходу в вигляді виділення коштів на придбання квітів для покладання на могили польських військовополонених і оренди транспортних засобів для перевезення делегацій до м. Старобільська.