Прес-центр24 листопада 2015, 11:11

У «Сєверодонецькому училищі ім. С.С. Прокоф’єва» відбулася виставка, присвячена Дню Гідності та Свободи.

  20 листопада о 14.30, у «Сєверодонецькому училищі ім. С.С. Прокоф’єва» відбулася виставка, присвячена Дню Гідності та Свободи.

       На виставці були представлені плакати з Харкова, витинанки та дитячі малюнки з Вінниці, книга-реквієм «Небесна сотня» з Івано-Франківська та світлини з першої річниці Дня Гідності та Свободи у місті Сватове. Виставка привернула увагу жителів міста та почесних гостей , зокрема губернатора Луганської області Георгія Борисовича Туки.

Автор плакатів – Юрій Нерослік – сапер підрозділу групи інженерного забезпечення 92 механічної бригади на собі пережив реалії Майдану, після цього пішов добровольцем в зону АТО. Роботи Юрія Неросліка переповнені любов’ю до рідної земні та українського народу. 
       Наші колеги з Вінниці надіслали нам витинанки, присвячені подіям на Майдані. ЛОЦНТ висловлює велику вдячність за надані роботи Оксані Городинській ( майстриня українського народного декоративно-прикладного мистецтва,заслужений працівник культури України та директор Могілів-Подільского будинку народної творчості). Витинанки - це давньослов’янський, зокрема український вид декоративно-прикладного мистецтва. У давні часи вважалося, що витинанки мають магічні властивості.
       Діти з Вінниччини надіслали нам малюнки,щоб підтримати в ці нелегкі часи захиснків та населення східної частини України. 
       На виставці були представлені книги, присвячені «Помаранчевій революції» .ЛОЦНТ висловлює вдячність за співпрацю адміністрації та робітникам «Сєверодонецької міської бібліотеки для юнацтва ім. Йосипа Борисовича Курлата».