Прес-центр17 квітня 2018, 16:04

В Новопскові підтверджували звання «народний»/«зразковий» вокальний ансамбль «Земляки» та хореографічна студія «Рандеву» Новопсковського районного Центру культури та дозвілля

12 квітня в смт. Новопсков підтверджували звання «народний»/«зразковий» вокальний ансамбль «Земляки» та хореографічна студія «Рандеву» Новопсковського районного Центру культури та дозвілля. Справжнє свято талантів пройшло на сцені Центру культури та дозвілля.
Чоловічий вокальний ансамбль «Земляки» був створений у 2007 році. З самого початку своїми творчими виступами ансамбль радував глядачів не тільки району, області, а й різних куточків України. В репертуарі ансамблю народні та сучасні пісні. Сьогодні у складі ансамблю сім учасників. Всі вони вокалісти. Колектив бере активну участь в обласних заходах, фестивалях та конкурсах. У серпні 2017 року «Земляки» посіли ІІ місце в ХІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський спас» у номінації «Козацька вольниця». Керівник цього прекрасного колективу є Віталій Соловйов, досвідчений спеціаліст. Він серйозно та відповідально ставиться до підбору репертуару на високому професійному рівні проводить заняття-репетиції, постійно вдосконалює техніку виконання пісенних творів.
Хореографічна студія «Рандеву» була створена в 1992 році. Починалося все з 20 дітей, які розвивали свої таланти та здібності. Зараз студія налічує більше 80 учасників різного віку від 4 до 18 років. У 1998 році хореографічній студії було присвоєно звання зразкової. Репертуар колективу складається в основному з сучасних композицій, але є у скарбниці «Рандеву» і народні танці, які вихованці з задоволенням вивчають та демонструють. Успішні виступи колективу, які глядачі гідно оцінюють гучними оплесками, є виявом художніх творчих здібностей вихованців. Колектив створює хореографічні замальовки до спектаклів та інших масових заходів, що проводяться в центрі культури та дозвілля, а також пісенних номерів окремих виконавців. «Рандеву» регулярно бере участь у концертних програмах району та області, виїзних концертах. Після закінчення у 2010 році Луганського державного інституту культури і мистецтв за спеціальністю «балетмейстер сучасної хореографії, викладач-фахівець дисциплін, артистка сучасної хореографії», керівником хореографічної студії «Рандеву» становиться Анастасія Буткова. Як балетмейстер вона постійно знаходиться в пошуку нового, сучасного, сприяє удосконаленню майстерності учасників студії, надає допомогу у створенні сюжетних постановок, масових сцен, концертних програм. Колектив «Рандеву» бере участь у різноманітних конкурсах обласного та Всеукраїнського рівнів, демонструючи високу майстерність та посідаючи призові місця.
Обласної комісії з проведення атестації аматорських колективів щодо підтвердження звання «народний»/«зразковий» та глядачам колективи «Рандеву» і «Земляки» представили насичену творчу концертну програму. Приємно вразила пісня на слова Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні вокального чоловічого ансамблю «Земляки», танець «Рушники» зачаровував глядачів своєю майстерністю, бурхливі оплески глядачі дарували колективу «Земляки» після виступу і виконання пісні «Шинок і чарочка», душевно та проникливо хореографічна студія «Рандеву» виконала танець «Чому квіти мають очі». Це було свято талантів творчих аматорських колективів «Земляки» та «Рандеву».
Обласна комісія з проведення атестації «народних», «зразкових» аматорських колективів рекомендує управлінню культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації підтвердити знання «народний» вокальному ансамблю «Земляки» та звання «зразковий» хореографічній студії «Рандеву» Новопсковського районного Центру культури та дозвілля.