Прес-центр19 лютого 2018, 16:02

Відбувся перегляд німого фільму у супроводі Академічного симфонічного оркестру

17 лютого Луганська обласна філармонія запросила у концертну залу Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, де в цей вечір відбувся пергляд німого фільму «Жилець: Історія лондонського туману» (1927) геніального кінорежисера Альфреда Хічкока у музичному супроводі Академічного симфонічного оркестру.

Під керівництвом білоруського диригента Олександра Хумала /Білорусь, Польща/ оркестр відтворив музичну картину німого гостросюжетного фільму, сюжет якого заснований на романі Марі Беллок-Лаундз.
Неповторну музику до фільму написала композитор, органіст, автор симфонічних творів, організатор і натхненник міжнародного фестивалю німого кіно «КІНЕМО» - Ольга Подгайська /Білорусь/.

Цього вечора всі присутні мали змогу повернулися в яскраву епоху німого кіно, де атмосферу тривожної невизначеності та напруженого очікування вдалося відтворити музикантам оркестру. Своєю майстерністю та талантом вони донесли до слухачів найглибші емоці ї взагалі зміст того, що відбувалося у фільмі. За «живу» картинку з майстерно відтвореним звуком слухачі дякували артистам оркестру оплесками та словами щирої вдячності.