Прес-центр7 грудня 2018, 15:12

Всеукраїнська Естафета Єднання прямує країною

1 грудня 2018 року в м. Фастів відбулися урочистості з нагоди 100-річчя підписання Договору між Українською Народною Республікою і Західноукраїнською Народною Республікою та початок Всеукраїнської естафети єднання.

Далі естафету приймали Чернігівська, Сумська, Полтавська та Харківська області, а вже 10 грудня урочисто зустрічаємо естафету на Луганщині! Учні Сєвєродонецької художньої школи заповнять аркуші книги «Соборна Україна очима дітей». Вони намалюють майбутнє України таким, яким вони його уявляють!

Нагадаємо, першого грудня 1918 року на залізничній станції Фастів був підписаний Акт про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну державу. Вже 3 січня 1919 року Українська Національна Рада у Станіславі (нині Івано-Франківськ) на підтвердження укладеного у Фастові договору ратифікувала Акт міждержавного об’єднання. Далі 22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі за участю зарубіжних делегацій, вищого духовенства, армії та громади було урочисто оголошено договір. Нині цей день у нашій державі відзначається як День Соборності України.

Всеукраїнська Естафета Єднання – це естафета добрих справ та успішних проектів, які реалізуються в кожному окремому регіоні нашої країни в рамках відзначення 100-річчя Соборності України.