Прес-центр17 вересня 2018, 08:09

з 23 по 30 вересня відбудеться Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд»

Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва «СвітОгляд» відбудеться в Сєвєродонецьку з 23 по 30 вересня

На фестивалі представлять театр у розмаїтті форм і жанрів, пластів драматургії в оригінальному погляді режисерів.

Тож, 12 театральних колективів з Дрогобича, Києва, Львова, Маріуполя, Сєвєродонецька, Сум, Херсону, Чернігова та гість фестивалю з Ізраїлю покажуть програму, яка включає вистави майже всіх основних театральних жанрів, дві моновистави, пластичний перфоманс. Здебільшого це класичні українські твори в новаторській постановці, а також три п’єси сучасних авторів.

Локації фестивалю включатимуть сцену Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, сцену Сєвєродонецького міського Палацу культури та парк активного сімейного відпочинку «Фієста».

Започаткований Луганським обласним академічним українським музично-драматичним театром фестиваль відбуватиметься у 2018 році вперше.

Організаторами фестивалю є Луганська обласна державна адміністрація – обласна військово-цивільна адміністрація, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр за підтримки та Українського культурного фонду.

Фестиваль має на меті привернути увагу театральної спільноти України до нашої області, познайомити її жителів з кращими здобутками сучасного театрального мистецтва.